6 valandų darbo diena Lietuvoje ir pasaulyje

Šiame numeryje tęsiame pasakojimą apie 6 valandų darbo dienos patirtį, kuri žmonių uždarbį padidina, o gyvenimą padaro laimingesnį. Žmonės, kurie bando „ išspausti“ iš savęs viršvalandžius ir ateina į darbą anksčiau už visus, dažniausiai bijo kolektyvinių veiksmų ir konfliktų su valdžia. Patirtis rodo, kad tokių žmonių sveikata ir finansinė padėtis bėgant metams blogėja. Jei darbe tarp jūsų kolegų  yra tokių užsispyrėlių, būtinai pasakykite jiems apie mūsų laikraštį. Nes dabar mes daug pasakosime apie tai, kaip 6 valandų darbo diena įdiegiama visame pasaulyje net pačių pažangių darbdavių iniciatyva.

Pasak portalo http://www.technologijos.lt, irklentes gaminančios kompanijos Tower Paddle Boards savininkas Stephanas Aarstolas atliko eksperimentą: sutrumpino darbo dieną iki 5 valandų ir darbuotojų algą padidino beveik 2 kartus, pervesdamas jiems 5% pelno. Mainais jis paprašė „dirbti dvigubai produktyviau“. Aarstolo nuomone, rezultatai buvo pribloškiantys. Kompanija pateko į žurnalo Inc sudaromą sparčiausiai besivystančių JAV verslo įmonių sąrašą (2016 metais ji užėmė 1121-ąją vietą iš 5000), o jos metinės pajamos išaugo nuo 7,2 iki 9 milijonų dolerių.

„Visi mūsų rodikliai išaugo. Kai papasakoju kitiems, kad mano komanda dirba vos 5 valandas per dieną, jie visada atsako: „Tai puiku, tačiau mano atveju tai neveiks”. Darbas nuo 9 iki 5 taip įsišaknijęs jų sąmonėje, kad kitokį variantą jiems įsivaizduoti sunku. Sutrumpinti darbuotojams darbo dieną iki 5 valandų buvo vienas iš sunkiausių mano gyvenimo sprendimų. Tačiau dabar mano darbuotojai laimingesni bei produktyvesni ir daug labiau prisideda prie bendro tikslo. Galime pervilioti talentingiausius darbuotojus iš kitų kompanijų – netgi už mažesnę algą“, – rašo Aarstolas.

Žinoma, reikia prisiminti ir Švediją, kurioje, pasak portalo http://www.lprofsajungos.lt/, vyko šešių valandų trukmės darbo dienos bandymai, daugiausia – ligoninėse ir socialiniame sektoriuje. Tokią galimybę iki 2017 metų pabaigos turėjo ir 70 darbuotojų viename iš savivaldybės senelių namų Geteborge. Darbuotojų sergamumas ten sumažėjo penktadaliu, kai tuo tarpu panašiose įstaigose per tą patį laikotarpį išaugo 10 proc. Darbuotojai teigė esantys labiau patenkinti, pailsėję, patiria mažiau streso. Slaugos namų gyventojai tuo tarpu teigė, jog jais geriau rūpinamasi, darbuotojai turi daugiau laiko veiklai lauke ar pokalbiui.

Bandymas buvo sustabdytas, nes į žaliųjų-raudonųjų savivaldybės tarybos koaliciją prasimušė socialdemokratai. Jiems tai atrodė per didelės papildomos išlaidos, per metus – apie 80 000 eurų. Tačiau šie pinigai yra tik viena pusė, – sako ekspertai. Stokholmo universitete buvo atliktas streso tyrimas. Jo metu buvo vertinama 600 darbuotojų, dirbančių 6 val. per dieną už tą patį atlyginimą, patirtis. Tyrimas patvirtino štai ką: nors darbo dienos trumpinimas iš pradžių reikalauja didesnių išlaidų, tačiau ateityje jis atneša ilgalaikį pelną.

6 valandų darbo diena pasiteisina ne tik paslaugų ar gamybos sektoriuje, bet ir aukštųjų technologijų srityje. Portale www.vz.lt rašoma, kad geru pavyzdžiu laikoma IT paslaugų bendrovėje „Brath“, kurioje nuo pat įkūrimo 2013 m. dirbama 6 val. per dieną. Pasak įmonės savininkės Maria Brath, tai jos įmonei suteikia konkurencinį pranašumą: dėl trumpesnės darbo dienos įmonę renkasi geresni specialistai, be to – neskuba jos palikti.

„Trumpesnė darbo diena puikiai motyvuoja. Mūsų darbuotojai jos neiškeičia į didesnį atlygį kitose įmonėse“, – džiaugiasi p. Brath.

„Ketvirtadieniais mūsų darbuotojai nedirba prie savo projektų, bet vyksta vidiniai mokymai, žmonės dalyvauja kursuose, dalijasi pristatymais, sprendžia globalias bendrovės problemas, programuotojai peržiūri vieni kitų kodus, biure pietauja“, – VŽ yra sakiusi Monika Laukaitė, Izraelio internetinių portalų kūrimo platformą valdančios bendrovės „Wix.com“ vykdomoji direktorė Lietuvoje. Bendrovėje dirbama 4 dienas per savaitę, o viena darbo diena skiriama tobulėjimui.

Patirtis neaplenkė ir kitų Lietuvos įmonių. www.delfi.lt praneša, kad darbo valandas sutrumpino „Engineer“ ir „Valandinis“ bendrovių vadovai, suprasdami, kad tikėtis šimtaprocentinio darbuotojų efektyvumo nuo ryto iki vakaro yra tiesiog neįmanoma. Taigi įmonės sutrumpino darbo laiką viena valanda ir dirba nuo 9 iki 16 val. Po pusės metų ketinama darbo dieną sutrumpinti dar viena valanda – iki 15 val. Jei lūkesčiai pasiteisins, dar po metų darbuotojai turės dirbti tik iki 14 val. Laikrodžiui išmušus antrą valandą dienos, visi galės keliauti namo.

Pavyzdžių yra begalė ir juose aprašomos ne tik rinkoje įsitvirtinusios įmones, bet ir tos, kurios dar tik vystosi ir kaupia kapitalą – „Tower Paddle Boards“, sutrumpinusi darbo dieną trimis valandomis, pasiekė panašių laimėjimų: „Inc. 5000“ sąraše, kuriame skelbiamos per dvejus metus Jungtinėse Amerikos Valstijose greičiausiai augusios kompanijos, ši įmonė 2015 m. užėmė 239 vietą. Šiais metais tikimasi, kad 10 žmonių komanda, dirbanti „Tower Paddle Boards“, sugeneruos 9.000.000 dolerių pajamų.

Nors trumpesnė darbo savaitė teikia vien naudą, kai kurie mokslininkai išsako ir kontrargumentus. Jų nuomone, kad įvykdytų savo įsipareigojimus per trumpesnį laiką, darbuotojai turės skubėti, tai yra, dirbti intensyviau. Bet paklauskime šių „mokslininkų“:  jei įmonės pelnas viršija dešimtis milijonų eurų per metus, argi negalima pasisamdyti dar vieno darbuotojo?

Kalbant apie „ofisų“ darbuotojus, tai užtenka tiesiog pažvelgti į „intensyvaus“ darbo grafiką:

Kitame numeryje mes toliau jums pasakosime apie 6 valandų darbo dienos naudą, o jūs – pasakokite apie tai savo kolegoms darbe!